Ni večje bolečine kot v dneh žalosti v srcu nositi srečnih dni spomine. (Dante)

Ob smrti

Najsi bo pričakovana ali nenadna in naj nastopi kjerkoli, smrt s seboj vedno prinese stisko, stres in šok.

Prav zato vam ponujamo nekaj kratkih odgovorov na najbolj pogosta in prva vprašanja, ki se praviloma pojavijo ob tem travmatičnem dogodku.

Prijava smrti?

Ob prijavi smrti oz. urejanju pogrebne slovesnosti vas prosimo, da s seboj prinesete oblačila preminulega, v kolikor gre za pokop s krsto; v primeru upepelitve je temu namenjeno posebno oblačilo (talar), ki dosega zahtevane okoljske standarde in ki vam ga priskrbimo v našem podjetju, katerikoli osebni dokument (potni list, osebno izkaznico, vozniško dovoljenje…) ter fotografijo preminulega, da lahko naredimo povečavo slike.

Kako postopati v primeru smrti doma/v bolnici/domu za ostarele?

V primeru, ko smrt nastopi doma, je potrebno obvestiti mrliško ogledno službo (po novem pokličete na številko 112 in prosite za mrtvoogled ali pa se na pomoč obrnete na lokalni zdravstveni dom oz. osebnega zdravnika). Ko zdravnik opravi pregled ter izda potrdilo o vzroku smrti, lahko pokličite naše podjetje, ki bo v najkrajšem možnem času opravilo prevoz pokojnega. Prevoz se namreč lahko opravi šele po ogledu, v kontakt z nami pa lahko stopite že prej in pomagali vam bomo pri organizaciji prevoza ter pogrebne slovesnosti.

Kako je z oblačenjem preminule osebe, če smrt nastopi na domu?

Preminulo osebo uredijo in oblečejo naši zaposleni, v kolikor pa želite, lahko to opravite tudi sami.