Ni večje bolečine, kot v dneh žalosti v srcu nositi srečnih dni spomine. (Dante)

Politika zasebnosti – uredba GDPR

Tukaj si lahko preberete več o načinu, s katerim podjetje HELP d.o.o. izvaja politiko zasebnosti ravnanja z osebnimi podatki in o tem, kako in zakaj se le-ti uporabljajo ter kako je s posredovanjem tretjim osebam.

Podjetje HELP d.o.o. skrbi za varovanje osebnih podatkov z delovanjem, ki je skladno s predpisi in zakoni (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR s pričetkom uporabe dne 25.05.2018).

Opredelitev pomembnih izrazov

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na določeno fizično osebo in jo ta podatek tudi določa (ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-naslov, datum, kraj in ura pogreba…).

Lastnik spletne strani www.help.si je podjetje HELP d.o.o., njen upravljalec pa je podjetje Juniti, Kristijan Vogrinčič s.p.

Uporabnik spletnih strani je vsaka oseba, ki dostopa do predmetnih spletnih strani, ne glede na način.

Vrste podatkov, ki jih zbiramo

Osebni podatki, ki jih pridobimo na naši spletni strani preko kontaktnega obrazca (vanj vpišete svoje ime in priimek, e-poštni naslov, sporočilo, po želji še medij), se zbirajo izključno z namenom vzpostavitve komunikacije. Enako velja za podatke, ki niso posredovani preko kontaktnega obrazca.

S prostovoljno oddajo teh informacij je podjetju HELP d.o.o. omogočeno, da stopi v stik z vami in se odzove v najkrajšem možnem času.

Podjetje HELP d.o.o. na svoji spletni strani objavlja tudi osmrtnice in obvestila o pogrebih, vendar le z izrecnim dovoljenjem naročnika pogrebnih storitev, ki s tem soglaša, da so na strani vidne informacije javnega značaja, kot so ime in priimek preminule osebe ter datum, ura in kraj pogreba ter po želji tudi fotografija pokojnega. Po pretečenem času se objave izbrišejo in več niso vidne ter dostopne na spletu.

Komentarji

Komentarji so na strani www.help.si onemogočeni.

Mediji

Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani.

Kontaktni obrazec

Spletna stran www.help.si uporablja vtičnik Contact Form 7, ki omogoča, da obiskovalci spletne strani stopijo v kontakt s podjetjem HELP d.o.o. Sporočilo se pošlje kot e-poštno sporočilo na elektronski naslov podjetja HELP, hrani pa se tudi na strežniku spletne strani, kar je funkcionalnost vtičnika Flamingo (dodatek h Contact Form 7). Informacije, ki jih obiskovalec spletne strani pošlje, so:

  • Ime in priimek
  • Elektronski naslov
  • Medij

Ti podatki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo in jih uporabljamo izključno za čas posredovanja informacij, podatkov pa v nobenem primeru ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Namen obdelave podatkov

Pridobljeni osebni podatki (bodisi preko spletne strani bodisi preko neposrednega kontakta) se uporabljajo zgolj in izključno za namen komunikacije in obveščanja.

Piškotki

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne datoteke, namenjene shranjevanju internetnih nastavitev. Piškotek se preko brskalnika prenese k obiskovalcu spletne strani med prvim obiskom in omogoči, da ob naslednjem obisku spletna stran prepozna uporabnika in prilagodi prikazano vsebino. Piškotki si lahko zapomnijo vaše nastavitve in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam.

Piškotki, ki jih uporablja naša stran

Spletna stran www.help.si.si uporablja naslednje piškotke:

 

Ime Namen Veljavnost
NID Piškotek za prikaz zemljevida Google Maps 6 mesecev
_ga Piškotek storitve Google Analytics za razlikovanje med uporabniki. 2 leti
_gid Piškotek storitve Google Analytics za razlikovanje med uporabniki. 24 ur
wp-settings-time- Piškotek se uporablja za prilagoditev izgleda spletne strani. 1 leto
wp-settings- Piškotek se uporablja za prilagoditev izgleda spletne strani. 1 leto
cookie_notice Piškotek zazna, če uporabnik sprejme/zavrne obvestilo o piškotih. 1 mesec

Uporaba storitve Google Analytics

Spletna stran www.help.si uporablja storitev Google Analytics, ki z uporabo piškotkov omogoča analizo obiska spletne strani.

Kako odstraniti piškotke?

Če obiskovalec spletne strani ne želi, da se piškotki shranjujejo na njegov računalnik, jih lahko omeji ali odstrani v nastavitvah svojega brskalnika. Zaradi tega bo delovanje spletne strani www.help.si morda okrnjeno. Prav tako ima obiskovalec spletne strani možnost onemogočiti storitev Google Analytics, za to je namenjen dodatek Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics

Povezave do drugih spletnih strani

Politika zasebnosti ne zajema drugih spletnih mest in povezav, vključno s socialnimi omrežji, četudi ste povezavo nanje našli na naši spletni strani. Uporaba in obisk teh povezav je izključno vaša odločitev, zaradi česar podjetje HELP d.o.o. ne nosi odgovornosti za ustrezno izvajanje varnostne politike, priporočamo pa, da preberete in preverite politiko zasebnosti vsake od spletnih strani, ki jo obiščete.

Posredovanje podatkov

Pridobljeni osebni podatki niso nikdar posredovani tretjim stranem, razen če za to pridobimo vašo izrecno in predhodno pisno dovoljenje.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Osebni podatki in vsebina, ki so bodisi prikazani na spletni strani www.help.si bodisi posredovani preko kontaktnega obrazca na elektronski naslov podjetja HELP d.o.o., se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali.

Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Preko kontaktnega obrazca nam posredujete le relevantne informacije in vsebine. V obrazec ne vpisujete podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran www.help.si gostuje na varnem spletnem strežniku in jo redno varnostno preglejujemo.

Dodatne informacije

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje ali bi želeli dodatno pojasnilo v zvezi z izvajanjem politike zasebnosti ravnanja z osebnimi podatki, vas vabimo, da nam pišete preko e-naslova info@help.si, kjer vam bomo v najkrajšjem možnem času z veseljem odgovorili.